SVERIGES STÖRSTA TRAFIKSKOLA
– Ditt tempo, din livsstil – Vi anpassar din väg till körkortet!

Dags att ta körkort?

Du gör det tryggt och säkert hos en av Sveriges största och mest respekterade trafikskolor med fler än 100st Audi Q2 manuell & Audi A1 automatväxlade bilar. Vi är naturligtvis medlemmar i STR, Sveriges Trafikskolors Riksförbund. Detta garanterar en kvalitativ och seriös utbildning enligt Transportstyrelsens föreskrifter.

Vi erbjuder utbildning för både automat och manuellt växlade bilar.

Vi hjälper dig ut på vägarna

Hur många körlektioner du behöver innan du är redo för uppkörning är individuellt. Vissa övningskör mycket privat medan andra väljer att endast köra på trafikskola.

Vilka behov och förutsättningar du än har hjälper vi dig att bli en trygg förare som kan lösa de situationer som uppstår i trafiken på ett smidigt och naturligt sätt.

Syntest -> Vid ansökan om körkortstillstånd krävs det att du göra en synundersökning som skickas in till transportstyrelsen. Detta gör vi & hjälper dig med kostnadsfritt om du är inskriven hos oss på Mårtenssons trafikskola.

Skriv in dig -> Skriv in dig genom att klicka här

Boka testlektion -> När det är dags att boka din första lektion, en såkallad testlektion, gör du det lättast igenom att antingen ringa oss per telefon: 010 – 333 32 31 eller igenom att logga in på Elevcentralen) som du fått tillgång till vid inskrivning.

Välj paket -> Se våra paket och priser här

Risketta -> Läs mer om Riskettan här

Risktvåa (HALKA) -> Läs mer om Risktvåa (HALKA) här

Uppskrivning/Uppkörning -> Läs mer om förarprov här

Så här bokar du din första körlektion

För att kunna boka körlektioner måste du vara inskriven som elev på trafikskolan. Du skriver in dig genom att kontakta oss via e-post, telefon eller besöka din närmsta Mårtenssons Trafikskola.

Läraren gör därefter en individuell utbildningsplan som baseras på dina förkunskaper, behov och förväntningar. Har du till exempel aldrig kört förut börjar ni med att du får lära känna bilen och manövrera den. När du lärt dig detta kommer du att fortsätta köra i varierad trafik under skiftande förhållanden.

För att kunna bedöma säkerheten och upptäcka fel och brister på ditt fordon får du dessutom lära dig att utföra en säkerhetskontroll.

 

Säkerhetskontroll Personbil

Riskutbildning Del 1 och 2

För att förbättra nyblivna körkortstagares attityd i trafiken, måste alla elever genomgå en obligatorisk riskutbildning. Den är uppdelad i en teoretisk del, Riskettan, som handlar om alkohol, droger och trötthet. Samt en praktisk del, Halka, som handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Den ligger i slutet av din utbildningsplan då det ställs höga krav på manövreing.Längden på körutbildningen, antalet körlektioner och den totala kostnaden varierar mellan olika personer. Vissa har tränat privat, somliga kombinerar privat körning med övning på trafikskola och andra gör hela utbildningen på skolan.

Den sammanlagda utbildningstiden påverkas av ditt eget intresse, fallenhet, planering och Trafikverkets tillgång på provtider.

8 av 10 av våra elever klarar trafikverkets förarprov på första försöket.

Hjärtligt välkommen till oss på Mårtenssons Trafikskola!